Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Beli Hidangan Raya Cepat dan Mudah Melalui Aplikasi ‘eDesa’

Beli Hidangan Raya Cepat dan Mudah Melalui Aplikasi ‘eDesa’

Beli Hidangan Raya Cepat dan Mudah Melalui Aplikasi ‘eDesa’ || Hai korang! Moga sihat selalu yo! Apa Nona ni cerita pasal hidangan raya sedangkan puasa pun belom lagi??! Haha, ye..Saja nak inform suruh standby awal! Senang nanti kalau tetiba raya terkejut lagi ker apa, boleh guna cara ni, simpan stok produk seperti pes masakan tuh. Haaa… Mudah dan cepat terhidang! Nak lagi cepat, beli menu yang ‘Ready To Eat’ terus! Macam yang Nona order last week kat dalam satu aplikasi terkini iaitu eDesa. Apakah itu aplikasi eDesa?

Muka depan aplikasi eDesa.

eDesa merupakan sebuah aplikasi marketplace untuk memasarkan produk dan perkhidmatan IKS. Ya, inilah satu-satunya aplikasi PRODUK ORANG KITA yang fokus kepada produk dan perkhidmatan IKS, bersifat tempatan, mesra pengguna, dan memberi keuntungan kepada orang kita! 

Memang meriah dengan produk IKS seperti makanan, minuman, barang mandian, makeup dan banyak lagi. Sometimes ada produk yang Nona jarang atau tak pernah jumpa. Teruja pulak! Barulah tahu, macam-macam ada eh! Rambang mata!!! Banyaknya penjual terlibat dalam ni.. Makanan raya sampai makanan bukan raya, seperti makanan harian, dan barang harian pun ada ui!


See! Banyak sungguh kan?!

Selain itu, eDesa sebenarnya bukan setakat memberi peluang untuk client menjual dan customer pula membeli namun mereka banyak berkolaborasi dengan agensi contohnya MARA, RISDA, FELCRA dan lain lain, kebanyakan usahawan eDesa dari agensi agensi tersebut. Nak tengok apa aku beli haritu sebagai percubaan kali pertama? Zoom in kat bawah:


Chak!!

Teringin kambing solamer tu sebab it is RTE (Ready To Eat). Benda benda mudah ni of course my favourite! Lepastu aku beli pes rendang Resepi Toksu dan kuih tart. Mood raya betul ek! Haha.. So far dah try merendang, sedap betul guna pes ni, simple dan cepat! 

Okay, seperti yang aku bagitau awal-awal tadi, banyak penjual menjual kat sana. Selain daripada tempat membeli pelbagai barang atau produk, korang boleh jugak menjual kat dalam aplikasi ni.

Apa kelebihan yang disediakan buat mereka yang ingin menjadi usahawan dan peniaga dalam aplikasi eDesa? Haa, ni yang best. eDesa.my mengadakan kursus special for usahawan mereka di seluruh Malaysia! Ianya jugak bertujuan untuk memberi info dan tunjuk ajar tentang:

✅ Pendaftaran Seller dan Create Kedai di eDesa

✅ Kelas Mengambil Gambar dan Video Produk Mereka beserta Teknik Editing

✅ Marketing

✅ Bahan Pembungkusan Selamat untuk Pos

Sebab kebanyakan seller ni, mereka belum mahir untuk penghantaran keluar, ada yang datang dari luar bandar, ada yang tak pernah buat postage , so dalam kursus tersebut, eDesa ada tenaga pengajar yang bertauliah untuk train usahawan sampai faham. 

Menarik ye siap ada dua pakej. 

Untunglah sesiapa yang grab peluang yang disediakan.

Nah selingan. Ayam rendang menggunakan pes rendang yang dibeli kat eDesa! Hihi.. Sedaplah semestinya! Nanti kena beli lagi nampaknya! Haha..

Cara pembelian dalam eDesa.my:

Download aplikasi eDesa di PlayStore (Pengguna android)Sign up.Survey produk yang diinginkan.Buat pembayaran dan tunggu barang sampai.

Simple dan mudah dengan adanya aplikasi eDesa! Lagi-lagi bila busy nak membeli barang dapur kat kedai, atau tempat shopping jauh, aku try search dalam aplikasi ni dan order, simpan buat stock~ Takdenya rugi, sangat berguna yer! Boleh survey website eDesa atau Facebook  atau download terus apps nya, settle!

Okaylah, sekian cerita pasal aplikasi eDesa yang terkini and happy shopping! Terjah dan survey benda benda menarik yang ada! 

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *