Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Menarik! Buffet Chinese New Year di Doubletree by Hilton Johor Bahru bertemakan Spring Into Abundance!

Menarik! Buffet Chinese New Year di Doubletree by Hilton Johor Bahru bertemakan Spring Into Abundance!

Menarik! Buffet Chinese New Year di Doubletree by Hilton Johor Bahru bertemakan Spring Into Abundance! || Chinese New Year is coming!! Perayaan CNY ni pun meriah dengan buffet tau.. Bukan bulan Ramadan je meriah.. Hehe.. So haritu Nona try buffet kat hotel Doubletree by Hilton, JB. Makanan dan minuman of course bertemakan Chinese food yang halal tapi ada jugak makanan lain selain daripada tema Chinese Food 🤩

I think.. this cute..

Double Boiler Fish “Maw” Soup with Black Fungus & Red Dates

Ini sedap!!! Secukup rasa! 

Lamb Osso Bucco

Lagi sedap! Lembut sungguh dagingnya..

Makan sekali pasti bertambah. Memang juicy betol! 

Osso Bucco originated in Milan where veal shank is traditionally used in the preparation. The name, Osso Buco is Italian for bone with a hole in it which refers to the marrow hole at the center of the cross-cut veal shank.

Roasted Lamb Leg

Salmon Coulibiac

Aku suka bahagian luarnya tu.. Bergabung dengan isi salmon kan, memang sedap!  Then ada lagi yang luarannya begitu, beef Wellington namanya. Pon sedap!!! 

Oyster Omelette 🤩 My favourite! 

Stir Fried Beef with Black Bean Sauce

Crab & Pomegranate Chinese Salad

Bak Kwa. Intinya ayam ye.. Chicken “Bak Kwa” . Selalu orang jumpa made from pork punya tapi ni, tukar ler flavour ayam 🤩 

Oh ya, dessert pun menarik ya. Ada kek orange Mandarin Opera, kek durian, dan lain lain. Minuman pula, Chinese tea disediakan bersama hidangan lain. 

Yee Sang time! Tak complete kalau Chinese New Year takda aktiviti melambung Yee Sang 🤩 Lagi tinggi, lagi bagus kata one of Chinese person haritu. Demi kemakmuran, kemasyhuran dan banyak lagi harapan, dilambung lambung Yee Sang tu sambil mengeluarkan kata kata baik. Aku pun teruja join lambung lambung sambil sebut jodoh 😆

Oh ya, terdapat empat jenis Yee Sang kat sini yang boleh dipilih: 

Jade Shell Yee Sang – RM138 nett

Jellyfish Yee Sang – RM148 nett

Smoked Salmon Yee Sang – RM158 nett

Salmon Yee Sang – RM178 nett

Boleh request untuk delivery atau takeaway Yee Sang tu. Harganya bermula serendah RM138, pilih flavour dari 15 Januari sampai 5 Februari 2023. 

Selain itu, Double Tree by Hilton, JB turut menyediakan Afternoon High-Tea Set sehingga penghujung Februari nanti. Yes, korang boleh takeaway set High-Tea yer. Harga untuk dine in dengan untuk takeaway adalah sama, RM88nett. Sama ✅

Haaaa, menarik kan menu kat sini, then ada banyak promo disediakan! 🤩 You all boleh refer kat bawah tau 😁 Pilih nak yang mana, confirm memuaskan hati Dan perut ✅

Epicurean Weekday Buffet Dinner – Buy 3 Free 1

Prosperity Weekday Buffet Dinner – Buy 4 Free 1

CNY Day Buffet Dinner – Buy 7 Free 1

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *